Me ja maailma tarvitsemme puhdasta lämpöä

LÄHTÖKOHTA

Gebwell on lämmitys- ja jäähdytyslaitteiden myyntiin, valmistamiseen ja kehittämiseen erikoistunut yritys. Vuonna 2007 perustetun Gebwellin pääkonttori ja juuret sijaitsevat Leppävirralla Pohjois-Savossa. Päämarkkinat ovat kotimaassa, mutta toimintaa on myös Ruotsissa ja Puolassa.

Suomessa Gebwell on markkinajohtaja kaukolämpötuotteissa ja lisäksi leppävirtalaisilla on erittäin vahva markkina-asema lämpöpumpputuotteissa.

Kasvun ja kansainvälistymisen vauhdittamiseksi Gebwell tarvitsi rinnalleen kumppanin rakentamaan uutta brändistrategiaa ja tarinaa, jotta asetettuihin tavoitteisiin päästään niin kotimaassa kuin ulkomailla. Ja tähän työhön Gebwell valitsi Republicin alkuvuonna 2021.

TOTEUTUS

Republicin ja Gebwellin tiivis ja tarkkaan aikataulutettu yhteistyö alkoi perusteellisella nykytilanteen kartoituksella ja kilpailijoiden markkinoinnin benchmarkkauksella.

Ensimmäisessä vaiheessa Republicin tiimi haastatteli Gebwellin omaa väkeä aina johdosta markkinointiin ja myyjiin. Puhelin pirisi myös alan asiantuntijoiden, alihankkijoiden ja suunnittelijoiden taskuissa. Kun kaikki keskeinen informaatio oli kerätty yhteen, lähti Republicin ja Gebwellin yhteinen työstö kohti uutta brändistrategiaa.

Talven ja kevään aikana Republicin fasilitoimissa workshopeissa brändistrategian keskeisiä elementtejä sekä tarinaa ja ydinviestiä työstettiin juurta jaksain. Matkan varrella tuli pian selväksi se, että Gebwellin uusi tarina ja brändistrategia tarvitsevat kaverikseen uuden visuaalisen ilmeen logoineen, sillä workshopeissa kypsynyt uusi tarina tulisi vaatimaan visuaaliselta kerronnaltaan etenkin lämpöä ja inhimillisyyttä.

Yksi projektin keskeisimpiä löydöksiä oli se, mitä Gebwell on aina edustanut ja mistä heidät tunnetaan: kaikki kivet ja kannot asiakkaan eteen kääntävistä ihmisistään sekä siitä, että Gebwell haluaa olla tärkeä osa isompaa muutosta matkalla kohti puhtaampaa tulevaisuutta.

Ja niin syntyi ajatus puhtaasta lämmöstä. Puhdasta lämpöä kiteyttää koko Gebwellin toiminnan – millaisia tuotteita ja ratkaisuja leppävirtalaiset kehittävät ja valmistavat sekä millainen arvomaailma kaiken takana on. Lämmin, aito ja toisia kunnioittava.

 

TOTEUTUS JA TULOKSET

Puhdasta lämpöä ja sen tarina tuo merkityksellisyyttä jokaiselle gebwelliläiselle. Se kertoo, kuinka tärkeää työtä Leppävirralla joka päivä tehdään: puhtaampi tulevaisuus syntyy teoilla, jotka tehdään yhdessä. Ratkaisu kerrallaan.

Uuden brändistrategian, visuaalisen ilmeen ja tarinan myötä Gebwell tunnetaan entistä paremmin yrityksenä, jonka lämpöpumppu- ja kaukolämpötuotteista voi nauttia hyvällä omallatunnolla – puhtaan lämmön hyödyntäminen ja käyttäminen on asenne, hyvän mielen ilmastoteko.