Ihan Suomessa  – kunnianosoitus kotimaanmatkailulle

LÄHTÖKOHTA

Holiday Club kuuluu Suomen johtavimpiin matkailualan toimijoihin. Se on tunnettu kylpylähotelleista ja loma-asunnoista, jotka sijoittuvat eri puolille Suomea aina Saimaalta Sallaan asti.

Monipuolisen tarjonnan vuoksi yrityksen on tärkeää pystyä puhuttelemaan kohderyhmiä eri puolella Suomea.  Nousujohteisen liiketoiminnan takaamiseksi ja brändin kehitystyön tukemiseksi Holiday Club toivoi faktaa nykyisestä tilanteestaan: yritys halusi tietää, millaisena sen brändi mielletään ja millaisia näkemyksiä ja kokemuksia sen asiakkailla on.

Tutkimusta lähti toteuttamaan Republic, jolla oli kokemusta siitä, miten strategisiin havaintoihin pohjautuvilla konsepteilla kehitetään sekä brändiä että saavutetaan konkreettisia myynnillisiä tavoitteita.

TOTEUTUS

Republicin johdolla toteutettiin koko Suomea koskeva bränditutkimus, asiakkaiden kyselyt sekä oman henkilökunnan haastatteluita. Tutkimuksen pohjalta rakennettiin potentiaaliset skenaariot brändin ja asiakaskokemuksen kehitykselle. Ensimmäisenä jalkautuksena Holiday Clubin taktiset konseptit päivitettiin ja kesälle 2020 rakennettiin täysin uudenlainen konsepti – Ihan Suomessa.

Uusi konsepti suunniteltiin tukemaan sekä kesän myynnillisiä tavoitteita että laajempaa brändin kehitystyötä. Ihan Suomessa -konseptin tarkoitus oli huomioida myös keväällä 2020 puhjenneen COVID-19-pandemian aiheuttama erityistilanne, joka tulisi vaikuttamaan vahvasti kaikkeen matkailuun.

 

 

 

TAVOITE

Faktoihin perustuvan ja huolellisen suunnittelutyön lopputuloksena syntyi oivaltava ja raikas konsepti, joka oli kunnianosoitus kotimaan matkailulle ja yhdisti Holiday Clubin palvelut keskeiseksi osaksi kesälomaa. Kesällä 2020 käynnistyvän Ihan Suomessa -kampanjan tärkein tavoite on tehdä Holiday Clubin monipuoliset ja laadukkaat palvelut tutuksi suomalaisille sekä viestiä, että sen tarjoamat kohteet ovat lapsiperheille paras paikka kokea Suomen kesän ainutlaatuisuus.