Huawei
Puhuttelevalla markkinointiviestinnällä vahvaa kasvua Suomessa

Lähtökohta

Kun Republic ja Huawei aloittivat yhteistyön vuonna 2014 oli Huawein markkinaosuus Suomessa 2%. Huawein kansainvälinen brändiohjaus antoi Republicille vapauden luoda Suomen markkinoita puhuttelevan toteutuksen.

Toteutus

Huaweille luotiin tunnistettava, muista toimijoista erottuva ja markkinaan sopiva kommunikaatiotyyli.  Markkinoinnin perustat luotiin kuntoon ja brändille alettiin luoda luottamuspääomaa suomalaisten kuluttajien ja sidosryhmien keskuudessa systemaattisella tekemisellä.

Tulokset

Huawei otti nopeita harppauksia markkinoilla onnistuneen markkinoille tulon ja sen jälkeen 2015 lanseeratun Honor 7 -puhelimensa ansiosta. Republicin suunnittelemalla ja toteuttamalla, Suomen markkinoille sopivalla markkinointiviestinnällä yhtiön markkinaosuus saatiin nostettua reilussa vuodessa parista prosentista parinkymmeneen prosenttiin.

Huawei kertoi kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa marraskuun alussa 2016 saavuttaneensa Suomessa ensimmäisenä maana Kiinan ulkopuolella tavoittelemansa markkinajohtajuuden.

Republicin ja Huawein yhteistyön aikana Huawei on palkittu muun muassa parhaasta kuluttajaviestinnästä Suomessa sekä sponsorointiaktivoinneista. Republicin luomasta ainutlaatuisesta markkinointiviestinnän mallista tuli benchmark koko Eurooppaan, josta Republic on konsultoinut Huawein ylintä johtoa.

2019 Huawei on vakiinnuttanut asemansa rohkeana edelläkävijänä Suomessa.

Republicin suunnitteleman ja toteuttaman P30-kampanjan kasvona loistaa Anna Puu.