Kamuxin kasvutarina mediassa

Lähtökohta

Käytettyihin autoihin erikoistuneen Kamux-ketjun tavoitteena oli nostaa käytettyjen autojen kauppa median agendalle ja saada alan keskusteluissa asiantuntijan ja sisältöjohtajan rooli. Tällä haluttiin myös tasapainottaa uutisointia vastaamaan alan markkinoita, sillä käytetyt autot edustavat noin kahta kolmasosaa vuositasolla myydyistä autoista.

Toteutus

Kamuxista haluttiin rakentaa median keskuudessa kiinnostava asiantuntija, joka viestii aktiivisesti sen kasvutarinasta, kuten uusien liikkeiden avauksista, rekrytoinneista ja toimintamallien lanseerauksista. Yhtä tärkeää oli myös nostaa esiin autokaupan trendejä ja kuluttajakäyttäytymistä. Siksi median agendalle tuotiin muun muassa Suomalaiset autokaupoilla -tutkimuksen sisällöt, joilla luodattiin kuluttajien ostokäyttäytymistä ja odotuksia auton ostoon liittyen.

Tavoitteiden saavuttamista vauhditti Republicin jatkuva autoalan teemojen ja keskustelun luotaus sekä yhteistyössä tehty uusien lähestymiskulmien ja ideoiden sparraus.

Tulokset

Yhteistyössä toteutettu aktiivinen viestintä ja mielenkiintoinen sisältö on herättänyt toimittajien kiinnostuksen Kamuxia kohtaan ja nostanut sen käytettyjen autojen kaupan puolesta puhuvaksi sisältöjohtajaksi.

Yhteistyömme on ollut tavoitteellista, suunnitelmallista sekä pitkäjänteistä, ja se on tuonut erinomaiset tulokset laadullisesti ja määrällisesti. Kamuxin viestintäjohtaja Satu Heikkilä kuvaa yhteistyötämme osuvasti hyvin toimivaksi tiimityöksi, jossa me istumme henkisesti samassa toimitilassa työpöydät vierekkäin.