VR:N KESÄKAMPANJA – PIENISTÄ HETKISTÄ TULEE ISOJA, KUN NE KOETAAN YHDESSÄ

Lähtökohdat:

VR:n kesäkampanja rakennettiin tilanteessa, jossa Suomi oli siirtymässä kohti kesää pitkän koronakevään jälkeen. Monet eivät olleet nähneet lähimmäisiään pitkään aikaan.  Yleinen ilmapiiri oli toiveikas, mutta samalla mukana oli yleistä epävarmuutta massatapahtumia tai julkisia kulkuneuvoja kohtaan.

VR koki, että vastuullisena toimijana ja keskeisenä osana suomalaista matkailun infrastruktuuria, heillä on jopa velvollisuus tukea kotimaanmatkailua ja innostaa ihmisiä löytämään kokemisen arvoisia lomahelmiä.

Juna jätettiin kampanjassa taka-alalle – matkojen mahdollistajaksi niille, joille se on paras vaihtoehto.

 

Toteutus:

Republic, Cocoa ja ToinenPHD rakensivat VR:n kanssa kampanjan nimeltä Kesä Yhdessä. Tunnelmallinen ja toiveikas kampanjailme kannusti ihmisiä kotimaanmatkoihin ja nauttimaan etenkin niistä pienistä yhteisistä hetkistä, jotka keväällä oli jouduttu jättämään väliin.

Kampanja huomioi VR:n monivuotiset yhteistyöt festareiden kanssa. Nyt kun festareita ei voitu järjestää, niin Apulannan Toni ja Sipe pohtivat radiomainonnassa, mitä kaikkea kesällä voisi nähtä ja kokea. Samoin ulkomainontaa tehtiin festarityylisillä julisteilla, jotka kannustivat ihmisiä silti matkustamaan kaupunkeihin, joista festarit oli peruttu.


Kuvat ja video: Tom Hakala/Cocoa