Salibandyliiga luottaa Republicin brändiosaamiseen lajin viemisessä maailmalle


Salibandyliiga on valinnut brändityön strategiseksi kumppanikseen kaupallisen viestintä- ja markkinointitoimisto Republicin, joka on aiemmin ollut mukana luomassa myös Salibandyliigan strategiaa. Projektisopimus brändityön tekemisestä allekirjoitettiin maanantaina 21.10.2019 Helsingissä. Brändityön on määrä olla valmis alkuvuodesta 2020 ja tavoitteena on lanseerata brändiuudistus kuluvan kilpailukauden aikana.

Salibandyliiga rakentaa uutta, kansainvälisesti kiinnostavaa kaupallista brändiä yhdessä Republicin kanssa. Brändityön tavoitteena on luoda yhdessä liigaseurojen kanssa maailman arvokkain salibandyliigabrändi vuoteen 2028 mennessä. Ensimmäinen konkreettinen toimi strategian jalkautuksessa oli miesten salibandyliigan johtoryhmän perustaminen Iisalmessa 12.6.2019.

”Republic valikoitui viiden toimiston joukosta muun muassa kansainvälisen tason brändiajattelullaan sekä vahvalla strategia-ajattelulla digitaalisista mahdollisuuksista. Brändityön tavoitteena on kiinnostavan ja tunnistettavan brändin rakentaminen, johon liittyvät Salibandyliigan omien kotisivujen luominen sekä oman, muista erottuvan identiteetin esiin tuominen”, sanoo SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen.

”Harvoin Suomessa markkinoinnin saralla pääsee viemään koko urheilulajia ja sen brändiä maailmalle. Kansainvälistyvä urheilubrändi tarvitsee ja tulee saamaan taakseen vahvan tarinan, visualiteetin sekä digitaalisen palvelukokemuksen. Tavoitteena on luoda uudenlaisia kaupallisia yhteistyökonsepteja, jotka eivät rajoitu kansalliseen näkyvyyteen ja kohderyhmiin”, sanoo Republicin strateginen johtaja Jani Engberg.

SSBL Salibandy Oy:n hallituksen jäsenen Peter Vesterbackan mukaan keskeistä Salibandyliigan brändin rakentamisessa on, että se kiinnostaa myös Suomen rajojen ulkopuolella.

”Tavoite ei voi olla yhtään vähäisempi, sillä Suomi on maailman paras salibandymaa. Siksi on selvää, että meidän pitää olla suunnannäyttäjä lajin globalisoitumisessa. Meidän täytyy tehdä brändistrategiaa samalla asenteella kuin millä tehdään Yhdysvaltojen ammattilaissarjoja, La Ligaa ja Valioliigaa. Ei ole mitään syytä, miksemme voisi tehdä salibandysta globaalisti kiinnostavaa lajia. Vahvuutenamme on, että voimme lähteä tekemään asioita eri tavalla kuin aiemmin, lajilla kun ei ole kiveen hakattuja satojen vuosien perinteitä.”